Lördagsmatch och det är AIF som står för motståndet. Det är ett otroligt revanschsuget Fröjdens som en efter en ramlar in i Hedens baracker och efter två uddamålsförluster mot AIF förra året är det kanske inte så konstigt. I truppen saknas ett antal nyckelspelare på grund av skador, sjukdom eller kanske till och med tårtkalas, men en stark trupp oavsett. Inga direkta överraskningar för övrigt i truppen, dock värt att nämna är att Axel ”försäsong?” Brattberg gör säsongens första match och är ett starkt tillskott till dagens trupp.

Paschim Prasad
David Tenenbaum
David Johnson Sinabulya
Axel Brattberg

Fröjdens öppnar starkt och redan efter 2 minuter kan Mange ”Magnus” Svantesson hitta nätmaskorna bakom AIFs målvakt. Efter det dröjer endast 2 minuter till innan Albin ”Shlätta” Larsson efter en lite rörig situation på frispark kan peta in bollen och 2-0 är ett faktum. De två snabba målen har dessvärre effekten att vi slappnar av och tappar fokus (som så många gånger förr)... AIF får till en hörna som vi lyckas nicka bort, dock till en motståndare ute vid straffområdets ena hörn som genom en misstänkt felträff får till någon form av lobb/chip/knorr av handbollsklass och bollen seglar in i bortre hörnet, 2-1. Resten av halvleken kantas av gnäll och småfult spel och ett eller annat gult kort delas ut även om hemmalaget känns som det starkaste. 2-1 står sig till halvtid även om magkänslan är att Fröjdens borde kunnat få in ett par mål till.

Tränare Darko är positiv i halvtid och tycker det ser bra ut men att vi måste spela med mer tålamod. Ett antal AIF spelare börjar dessutom redan se trötta ut så det är bara att mangla på och spela vårat spel.

Målvakts-Rickard kliver av efter en stabil insats och Paschim ”10,2” Prasad kliver in. Andra halvlek blåses igång och energin verkar vara tillbaka och i matchminut 50 slår Naser Rahimi, som på beställning, in bollen i nät till 3-1 efter ett välspelat anfall. David ”Cherokee” Tenenbaum blir inbytt och tillför mycket energi på sin högerbacksposition. Snart efter bytet skapas en hörna och Fröjdens ställer sig likt bowlingkäglor vid första stolpen, perfekt lagd hörna och nämnde Tenebaum kan med någonstans mellan örat och bakhuvudet sätta dit den i nät. Nu känns det som att det kan vara avgjort men en kort stund senare glider Patrick "Chipsochdipp" Johansson in lite väl ivrigt in i en situation och det andra gula kortet viftas i luften följt av det röda. Axel Brattberg, som likt många fuskspelare på FM har positionen MB/A, kliver ner bredvid undertecknad för hjälpa till i backlinjen. Nu blir Fröjdens spel betydligt enklare och långboll efter långboll slås för att få tiden att gå, samtidigt som AIF inte skapar några direkt chanser. En missplacerad backlinje ger dock AIF en kontringsmöjlighet och ett friläge. Paschim i målet har inget val utan river ner anfallaren och domaren pekar på straffpunkten. Säkert placerad och reducerat till 4-2. Nervositeten börja sprida sig i Fröjdens men minuter senare utjämnas manskapen efter en tuff närkamp mellan Tenenbaum och AIFs första målskytt som lite fult ger en eftersläng i frustration och får det röda kortet. Kort efter slår Albin Larsson spiken i kistan till 5-2 och resten av matchen är mest transportsträcka.

Matchens Fröjd: Jonathan Sundqvist (Ej omnämnd i referat men med 2 assist och grym inställning var det ett enkelt val)

Summa summarum, en stabil insats men fortfarande mycket mer att ge.